Sicilien!!!

Då ska hela resan skrivas ner, får se hur detta går =)
Får försöka ta det dag efter dag på något sätt men för det första så gick min kamera sönder första dagen så det bilder jag har är från familjens kamera! Men det blev bra ändå!

Ja den 12 augusti var det dags att åka till Sicilien, packade och klara kom taxin och hämtade oss för att åka till flygplatsen. Planet kom aldrig upp på boarding listan så vi väntade och väntade men till slut kom den upp och då stod det sista utropet så det var till att springa! känndes som att vi sprang hur långt som helst, kan bero på att jag hatar att springa =) men vi kom dit iallafall och kom säkert på planet!

Vi kom fram till sicilien på natten så det var bara in i en taxi och två timmars bilfärd till den byn vi skulle till. Vi bodde i ett hus som Dans pappa äger, Dans pappa växte upp i den här byn och hans systrar bor fortfarande kvar i närheten, så alla dans fyra fastrar var i huset när vi kom fram för att välkommna! Redan då började det extrema ätandet =) Vi fick först en talrik med pasta och sås och då tänkte jag va gott nu blev jag mätt, men nej då efter detta kom nästa rätt som var kött och potatis så det var bara att trycka i sig, detta var lixom typ 2 på natten.... och ungefär 25 grader =)

Sen var det äntligen dags att sova!


 Dag 1

Såklart gick vi direkt ner till stranden som var ungefär 100 m från huset =)



Detta är en av de få bilderna tagna med min kamera =) I Bakgrunden ser ni de vita klipporna som var jätte fina!
En dag var vi uppe på klipporna men de kommer senare!

Detta var den lilla färg jag fick första dagen!!

Solglas ögonen som sitter på huvudet köpte jag av en snubbe som gick runt på stranden! Trivs bra i dem och behövde ju ha något =)

Sen vig lunch tid så var det dags att gå hemåt för att äta lunch, och lunch är som en femrätters middag ungefär. Fastrarna gick upp på morgen och började att laga mat till lunchen, det var alltid först en pasta rätt, sen oftast någon annan slag rätt antingen grönsker eller potatis och sen var det kött. Efter det var det alltid dessert och efter det frukt! Så man åt och åt och åt, matsäcken har nog blivit en del mycket större för man var ju tvungen att äta för eftersom de hade lagt så lång tid på maten så såg man att de blev lite stötta om man inte åt upp allt....


Här ser ni storleken på varje portion!

Men det var iallafall gott! och allting var så färskt för en av fastrarnas man var odlare så allting gjordes på hans grönsaker och frukter!
Till maten varje dag fick man ett vin som och var hemjma gjort, väldigt starkt men faktiskt väldigt gott, sista dagen fick jag reda på att detta vinet höll en procenthalt på 20% och det är ganska mycket för att vara vin =)

Efter maten var det dags för siesta! UNDERBART! det var ju så varmt runt den tiden så man kunde inte gå ut och speciellt inte vara på stranden, de sa att under den tiden var det ungefär 35 grader och att sol var livsfarlig så man höll sig inne =)

Eftermiddagen gick vi ner till stranden igen och låg där till sju nångång ( då var det fortfarande varmt och skönt), sen på kvällen där var det bara mys.!



Dag 2

Denna dag var lite speciell för det var ungefär som deras Midsommar afton. Så kallad Fragusta nånting...
Vi spenderade dagen på stranden åt lunch sov siesta och sen var det dag att göra sig iordning för främmande = )
 Då kom hela släkten, har inte en aning om vad alla hade för koppling till varann men det var trevligt! kan ju inte riktigt säga om alla personer var så trevliga för vi kunde ju inte prata med varann eftersom alla utom vi, Dans pappa och hans fru och hennes son pratade italienska. Men det va mysigt!

 
 En bild från kvällen! Vid midnatt skulle man ner till Stranden för att springa i vattnet på tolvslaget. Detta gjorde inte jag, jag stod vid stranden och passade Siri när hon sov men det var kul att se alla festande människor som dansade och sjöng överallt!


Dag 3

Den dagen var vi också på stranden på förmiddagen och bara solade och badade, men framåt eftermiddagen började vi bli lite rastlösa så vi bestämde oss för att åka upp till klipporna som var med på bilden innan. Här är lite bilder från den utflykten!


Jag och Siri och utsikten!


Camilla, Siri och Jag! Mysig bild tycker jag!


Siri och jag!


Nu ska ni få se var jag kollar på!


Häftigt va!!


Tyckte det var helt underbart!


Jippi!


Om ni kollar noga i min hand så ser ni att jag har plockat en kaktus frukt! Det gör jag aldrig om igen, hade taggar överallt! och fick inte väck dem heller!


Förbannad frukt!!


Dag 4

Nästa dag var ungefär den samma, strand på förmiddagen och på eftermiddaen så var det utflykt fast denna gången var det till någon religös plats, vi var inte alls intresserade av den religösa biten utan tittade mest på utsikten!

Vi åkte bil dit, Jag, Camilla, Siri, Dan och Peter. Där bak fanns bara två säkerhetsbälten så jag och Camilla fick dela! Detta hade vi stora problem med =)



Men väl där gick vi runt den här platsen och kollade!


Siri sysselsatte sig med balansgång!


Camilla, Peter och jag längst upp på berget!


Jag och siri hoppade från trappsteg!

När vi kom hem därifrån gick jag, Peter, Camilla och Dan till en resturang för att äta pizza! utanför fanns det en leksak som jag inte kunde låta bli =)


Snyggt va!!


Dag 5

Vi började dagen på stranden, förvånande va?

Jag och Peter bestämde hos för att gör ett stort hå så vi kunde gräva ner honom i och vi lyckades, Siri var till stor hjälp när hon slängde tillbaka alla san i hålet igen =)


Frisyren jag hade var inte den bästa, brände sönder hela min hårbotten.

Sen var det Siris tur =)


Hahaha!


Bästa sättet att sola! =)

På kvällen var vi i den närmaste byn hos en av fastrarna på middag!


På torget i byn!  Jag och Peter!

Igen jag och Peter! Vi fick så modeller när camilla ville ha foto på något för hon tycker det är finare när det är någon på bilderna =)



Vi ser ut som ett riktigt kärlekspar, haha det hade vi också rätt kul åt!


Dag 6
 
Återigen stranden men den här dagen var det dags att hyra en paddel båt!


Innan vi åkte ut!

Vi åkte till en strand som låg precis vid kanten av klippan som var med innan, första vi såg när vi kom av båten var en naken man, men han tog på sig ganska snabbt och försvann men Dan tog såklart ett foto på honom innan han hann iväg =)

Det var jätte fint vatten där vi var, men ganska kallt för det var mycket djupare än vanligt men dte var värt det!


Camilla och Siri badar! Med Siri härliga kostym =)

Siri blev lite uttråkad så det var dags att hitta på något att göra så vi började leta upp stora stenar som vi kunde kasta i vattnet för att få ett härligt plums =)
Just detta lyckades Camilla få bild på



Efter detta så gick jag, Camilla och Katrina (Dans pappas fru)  iväg för att hitta lera, denna leran är tydligen väldigt speciell, den skulle vara väldigt från för huden och sånt. och det känndes faktiskt bra när man tog av den, men om det berodde på att man blev ren eller att huden mådde bra det vet jag inte. haha,
Så här såg vi ut iallafall!


Snygga va??

När vi gick så hittade vi en liten grotta eller man kunde gå igenom den till andra sidan och detta blev ju såklart ett kort =)


Snyggt va, det var helt fullt med flugor inuti så kännde inte för att krypa igenom men jag var väldigt sugen =)

På vägen hem låg jag och solade på båten helt ovetande om att Camilla tog kort, samtidigt så skvätte Peter vatten på mig så det kortet bev faktiskt riktigt bra!


Sekunden efter detta flyger jag upp av vatten! haha

På kvällen skulle vi åka till en Stad ungefär en och en halv timma bort på middag, återigen var vi samma folk i bilen och började bli lite uttråkade, Peter började rota om kring i bilen som vi körde och hittade ett par glasögon som till hörde någon av fastararna! Men kul hade vi åt dem!

     

Den middagen var faktiskt sjukt tråkig! Plus att allt som serverades hela tiden var skaldjur eller fisk så allt smakade som saltvatten! Nej den hade jag kunnat hoppa över!



Dag 7

Den dagen var vi faktiskt på marknad på morgonen! det var kul att göra nått annat! jag fick till och med köpt en väska! En blå väska, har tyvärr ingen bild men den dyker säkert upp! Vi kom hem så vi hann ligga på stranden lite innan lunch så vi fick lite daglig sol =)

Sen på kvällen var det dags för en annan middagsbjudning! Men denna var riktigt trevlig med god mat och dans och sång!


Camilla, jag och Peter vid bordet! Strax efter detta blev jag upp bjuden av en man i släkten en liten muskel knutte! riktigt härlig var han! Riktig party prisse!


Här ser man att jag ser ut som en jätte jämte honom ! =)  

Sen fick jag byta upp mig till Dans pappa Nino.

Men roligt hade jag!

Efter det så var det dags för mig att gå en runda med Siri för att få henne att sova!




 Dag 8

Det var dags för paddel båt igen!


Till samma ställe där vi va förra gången! =)



Vi tjejer tog båt och killarna tog en varsin kanot och paddlade efter!

 


Såklart skulle jag också ge mig på att paddla! Svin jobbigt var det!

Detta var sista bilden ut från Sicilien!

På eftermiddagen här så var det dags för oss att åka hem!

Lång tid tog det och vagnen gick sönder men till slut kom vi hem kl 2 på natten, riktigt trött och gick bara rakt upp till sängen. Idag har jag packat upp mina och Siris saker och har börjat att tvätta men det kommer att ta några dagar att komm tillbaka till vanligt! Ikväll ska jag vara barnvakt för de ska in till London och kolla på en klinik men det gör inget för jag behöver de extra pengarna! Håller på att spara lite nu så jag kan shoppa med mamma och Anki nu när de kommer om två veckor! Ska bli så kul att träffa mamma!!!

Det här var i allafall hela min resa och hoppas ni hade lite kul när ni kollade igenom det!
Jonas där kan finnas en del stavfel men jag orkar inte kolla igenom det helt enkelt så det kan du göra om du vill =)

Längtar till att få läsa Paulinas blogg om din och Emelie Mallorca resa!! Gör det snabbt!

Ha det gött!





















Kommentarer
Postat av: mamma

Det verkar som om du har haft det bra på Sicilien, några kilo extra får man ju räkna med på semestern!! Fick mig ett gott skratt när jag såg din danspartner. Vi ses snart! Kram

2008-08-22 @ 18:06:58
Postat av: Jonas

Haha! Ska inte dra upp för många grejer men tycker det var kul att du fick köpt nya ögon. Var det nåt fel på de gamla??

2008-08-23 @ 12:02:15
Postat av: Jessika

Du ser ut till att ha haft det underbart på sicilien. :D Miss U!

/jessika

2008-08-24 @ 21:37:41
URL: http://misslove.blogg.se/
Postat av: Paulina



åååh va du har haft det mysigtt!!

massa fina bilder ju!!

ska fixa mallorca nu då...så du blir nöjd :)

puuuuuussss

2008-08-25 @ 16:05:50
URL: http://www.cocktail.blogg,se
Postat av: Gunnar

Såg helt underbart ut ju..! blir lite avundsjuk, men samtidigt inte, hade ju mitt på mallorca.. men tjusig färg hade du allt fått.. =) de har inte jag fått så mycket, lite kanske, syns att jag inte varit ute i regn i alla fall. så mysigt att din mamma kommer o hälsar på dig snart,, blir så glad för din skull!! o snart kommer jag med. längtar massa tills vi ska chocka london! =) PUSSA

2008-08-26 @ 12:29:14
Postat av: Storasyster

hej lillsnäckan! Vi måste höras snart på skypen och skvallra lite. Puss!!!

2008-08-27 @ 11:13:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0